top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Iniciem dos nous programes d'ocupabilitat i prevenció de l'absentisme escolar a FigueresVINCLE ha engegat aquest mes de maig dos nous programes en clau comunitària al barri de Sant Joan de Figueres. Aquestes noves accions, adreçades al col·lectiu d'ètnia gitana, tenen els respectius objectius de millorar l'ocupabilitat i de lluitar contra l'absentisme escolar. Els dos programes, amb el nom de Prepara-T i Pequeño Chanaró, se sumen a la intervenció continuada que VINCLE desenvolupa a la zona oest de la localitat empordanesa, a través de diversos projectes socioeducatius que incideixen en la millora de les condicions de vida de les persones i famílies que hi viuen.


Prepara-T és un itinerari que inclou accions d’acollida, orientació, prospecció i formació per millorar l’ocupabilitat del poble gitano del barri de Sant Joan, reforçant competències laborals bàsiques i habilitats socials. Alhora, es treballarà mitjançant un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l'objectiu de facilitar l’obtenció del certificat A1 en llengua catalana i dotar a les persones participants de més oportunitats per accedir al mercat laboral.


El projecte parteix d'una intervenció comunitària adaptada a la realitat i especificitats de la població, facilitant l'apropament dels potencials participants en el servei. En relació amb l’orientació laboral, s'oferirà suport per explorar i gestionar la inserció al món laboral a través de sessions individuals per l'autoconeixement i avaluació de competències, assessorament en la preparació de CV, cartes de presentació, perfils en línia i entrevistes i atenció individualitzada.


Per la seva part, Pequeño Chanaró basarà la seva intervenció en l'escolarització i la lluita contra l'absentisme escolar, promovent la igualtat d'oportunitats educatives i millorant la participació de tots els membres de la societat. L'absentisme escolar és un factor determinant que contribueix a la desigualtat en l'accés a l'educació i, conseqüentment, afecta directament a altres camps com el desenvolupament personal, professional i comunitari.


El projecte s'orientarà a mantenir l’escolarització obligatòria dels infants d’ètnia gitana del barri de Sant Joan de Figueres i combatre l’absentisme a través de l'acompanyament a alumnes i famílies per conscienciar envers la importància de l’educació i l’escolarització continuada. A través d'una metodologia integral i inclusiva amb els infants, les joves i les seves famílies al centre de la intervenció, s'establirà un treball en xarxa i col·laboració transversal amb la resta de serveis i agents implicats del territori per tal de trobar solucions conjuntes i planificades.Prepara-T i Pequeño Chanaró han estat finançats pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya mitjançant la convocatòria de "Subvencions per a projectes i activitats a entitats de l'àmbit de polítiques socials".


Comments


Ancla 1
bottom of page