top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

L'Ajuntament de BCN reconeix la tasca de VINCLE en l'acord que atura el desnonament de 300 famílies


L'equip de VINCLE del Servei d'Intervenció davant situacions de Pèrdua d'Habitatge i Ocupacions (SIPHO) en reunió de supervisió el passat mes de juny


· Les tècniques del Servei han mantingut reunions periòdiques amb la Sareb per arribar a un acord que evités l’expulsió de les inquilines


· Més de 300 famílies veuran paralitzats els processos de desnonament i podran signar nous contractes de lloguer amb unes condicions justes


La Regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha destacat aquest matí en roda de premsa la gran feina de gestió i mediació que ha realitzat l’equip del servei SIPHO (Servei d’Intervenció en casos de Pèrdua d’Habitatge i Ocupacions) per aconseguir un acord amb la Sareb, que regularà administrativament a un total de 356 famílies en situació de vulnerabilitat.


La menció i agraïment de la regidora respon a la tasca que les tècniques del servei SIPHO, la unitat anti-desnonaments del consistori barceloní gestionada per VINCLE des de l’any 2015, han desenvolupat en reunions periòdiques amb els responsables de la Sareb durant els darrers mesos. Aquestes trobades operatives han contribuït a la consecució d’un acord que vetlla per l’aplicació d’unes condicions justes per a les persones i famílies residents al parc d’habitatges que administra la gestora d’actius immobiliaris.


La regidora també ha volgut destacar els objectius assolits pel servei SIPHO durant els seus set anys d’existència, que ha aconseguit aturar gairebé el 90% dels llançaments judicials en els quals ha intervingut, acompanyant a 14000 famílies i 31000 persones (un terç d’elles menors d’edat) en processos de desnonament a la ciutat de Barcelona.


Aturada dels desnonaments i signatura de contractes de lloguer social


El compromís que ha anunciat avui Martín preveu l’aturada dels desnonaments programats a persones en situació de vulnerabilitat acreditada que viuen en habitatges propietat de la Sareb, així com la signatura de nous contractes de lloguer social amb les famílies afectades.


Fruit d’aquest acord, 68 famílies que actualment estaven immerses en procediments judicials amb el denominat “banc dolent”, veuran paralitzats els litigis pendents i podran acollir-se a uns contractes d’arrendament que en alguns casos ja s’estan signant. Les 288 famílies restants, fins ara en situació de precari, també tindran la possibilitat d’accedir a un lloguer social abans de la finalització de l’any.


Bona part d’aquestes unitats de convivència, tal com explicava Martín durant la seva intervenció, són persones en risc de vulnerabilitat amb menors al seu càrrec. Majoritàriament, es tracta de dones que van ocupar amb els seus fills i filles aquests domicilis de la Sareb. La signatura d’aquest compromís permetrà garantir la permanència d’aquestes famílies als habitatges, amb un contracte de lloguer assequible.


Ancla 1
bottom of page