top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Nou programa d’alfabetització per a joves a Manlleu



El passat dilluns 24 d’octubre es va posar en marxa un nou programa d’alfabetització per a joves nouvinguts a Manlleu, que VINCLE ha començat a gestionar per encàrrec dels responsables de l’equipament municipal ENOM (Espai de Noves Oportunitats de Manlleu) del consistori municipal. El programa atendrà a nois i noies dels 14 a 24 anys distribuïts en dos grups segons l’edat i competències lingüístiques i estarà dirigit per una mestra d’educació primària especialitzada en l’atenció a la diversitat.


Fins a final d’any, les persones participants assistiran a l’Escola d’Adults Martí i Pol per rebre la formació, que vol esdevenir un suport per a les persones joves nouvingudes per adquirir els coneixements necessaris per desenvolupar-se socialment en el seu entorn quotidià. Els materials lectius del programa s’adapten als diferents alumnes, ja que la principal dificultat que presenta la formació amb aquest col·lectiu de joves és el nivell desigual de comprensió de la llengua.


L’aprenentatge de l’idioma d’acollida, en aquest cas el català, és una eina cabdal per a la inclusió social dels joves que arriben al nostre país sense cap coneixement previ del llenguatge. Aquest itinerari formatiu els permet encarar amb més garanties els seus estudis o la seva futura incorporació a l’àmbit laboral.

Ancla 1
bottom of page