top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Recupera’t Ponent pren el relleu de l'acció comunitària i de gènere de VINCLE a Tarragona



El programa Recupera’t Ponent: Dones i Comunitat és un nou projecte de VINCLE a Tarragona, realitzat en col·laboració amb la Fundació La Caixa, que té l’objectiu de fomentar la inclusió de les dones dels barris de Ponent en el territori i el seu entorn comunitari. S’emmarca dins el conjunt d’accions comunitàries que VINCLE ha desenvolupat a la ciutat i suposa un treball de continuïtat respecte anteriors iniciatives com Acostem la Cultura o DonActivaT, també adreçades al col·lectiu de dones.


Durant el mes de juliol s’ha posat en marxa el període d’inscripció d'aquest itinerari formatiu que treballa des de l’empoderament de la dona, com a pilar referent de la família i la comunitat, per incidir en les seves vulnerabilitats socials, econòmiques i habitacionals, així com les seves competències digitals i els espais de suport grupal.


Aquest nou projecte constarà de diferents tallers grupals, formats per dones de 18 a 65 anys que resideixen als barris de Ponent, que es vincularan al servei el pròxim mes de setembre fins a l’abril del 2023. Aquestes activitats estaran dividides en quatre grans blocs. El primer, dedicat a les vulnerabilitats socials, treballarà amb les participants temàtiques com el benestar i creixement personal, la detecció i gestió de les agressions relacionades amb la violència de gènere, la parentalitat positiva i la seva coneixença del teixit associatiu i recursos del territori.


El segon d’aquests blocs abordarà la problemàtica de les vulnerabilitats des del punt de vista econòmic i d’accés a l’habitatge: L’estalvi i reducció en les factures dels subministraments, consells per evitar el malbaratament alimentari i eines per reduir les despeses energètiques.


En tercer lloc, Recupera’t Ponent: Dones i Comunitat centrarà la seva acció en el reforç en les competències digitals de les participants, dotant-les d’un espai amb connectivitat i de lliure ús, treballant les seves habilitats d’alfabetització digital. El quart bloc i últim bloc es desenvoluparà mitjançant un espai de seguiment col·lectiu i suport mutu on les dones es podran expressar lliurement, compartint experiències i contribuint a la cohesió del grup.


VINCLE té una llarga trajectòria a l’àmbit de la intervenció comunitària als barris de Ponent de Tarragona, i en especial al barri de Campclar, una zona d’alta complexitat social on la nostra entitat ha desenvolupat tradicionalment programes i serveis adreçats a la millora de la convivència i el treball amb persones en situació de vulnerabilitat.

Ancla 1
bottom of page