top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

"Sabies que això també és violència?": La nostra campanya amb motiu del 25-N



Sabies que... tocar de manera inadequada, fer acudits i bromes sexistes, "robar un petó", envair l'espai interpersonal o fer mirades amb caràcter sexual també és violència?


Amb motiu d'aquest 25 de novembre, Dia internacional per l'erradicació de la violència vers les dones, des de VINCLE hem engegat la campanya "Sabies que això també és violència?", una acció de sensibilització amb l'objectiu de fer visibles tots aquells comportaments i actituds masclistes que tenen lloc ben a prop nostre i que, moltes vegades, hem interioritzat i acceptat socialment.


Fer visible tots els diferents tipus de violència cap a les dones és i ha estat un repte i desafiament constant en la lluita per la igualtat de gènere. Malgrat que, en els darrers anys, s'han anat produïnt canvis en la consciència social i cada vegada més persones alcen la seva veu per fer front a la xacra que representa la violència contra les dones, encara queda molta feina per fer, molt camí per recórrer.


Les actituds masclistes més freqüents, que alhora són les més normalitzades, afecten diàriament a moltíssimes dones, ja que aquests comportaments es troben fortament arrelats en la nostra estructura social i cultural. Perpetuen la desigualtat de gènere i la discriminació vers les dones, impedeixen la construcció d'una societat igualitària i vulneren constantment els drets més fonamentals.


Per aquest motiu, des de VINCLE hem volgut reflexionar amb vosaltres aquest 25-N sobre totes aquestes actituds masclistes, perquè cada acció compta. Perquè tots i totes podem contribuir a eliminar aquestes conductes. Perquè si no visibilitzem les violències, si no les denunciem, correm el risc inassumible que continuin sempre presents en el nostre entorn.



Càpsules publicades en el marc de la campanya "Sabies que això també és violència?"














Recent Posts

See All
Ancla 1
bottom of page