top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

SIPHO recull el premi World Habitat a l’International Social Housing Festival



A VINCLE estem d’enhorabona. Les responsables del Servei d’Intervenció i Mediació en situacions de Pèrdua d’Habitatge i Ocupacions (SIPHO), gestionat per la nostra entitat des de l’any 2015, van assistir el passat 7 de juny a l'International Social Housing Festival de Barcelona per participar en una de les sessions del congrés i recollir el premi internacional World Habitat de bronze, concedit el passat mes de gener en reconeixement de la seva tasca i bones pràctiques en l'àmbit de l'habitatge.


Una nombrosa representació de personal tècnic del servei encapçalat per la seva directora, la nostra companya Judith Cobacho, va ser present a la sessió “World Habitat Awards: Millors pràctiques en habitatge assequible i prevenció del sensellarisme”, celebrada al recinte del Palau de Congressos de Barcelona. L’acte va reunir tres de les iniciatives enguany condecorades (Sostre Cívic, SIPHO i l’escocesa Homes Fot Good), que van recollir els seus respectius premis.


Anna Soler, Cap del Departament d’Ús Digne d’Habitatge a l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) va ser l’encarregada de presentar la ponència al voltant del servei, esmentant la capacitat del projecte per superar les retinències inicials que va suposar la seva introducció per part d’alguns estaments judicials i polítics i va destacar la bona gestió desenvolupada per VINCLE com a clau per l’èxit i consolidació del servei.


Durant la seva intervenció, Soler va remarcar el valor que la nostra entitat i les seves professionals han proporcionat en la gestió del servei i en la seva col·laboració amb les responsables de l’IMHAB i del consistori barceloní. Segons Soler, VINCLE “ha aportat l’experiència i la solvència tècnica a SIPHO. Hem anat construint conjuntament el projecte des del seu inici”.


Com a cloenda de la sessió, es va procedir a l’entrega dels premis World Habitat, que va recollir en nom de SIPHO la Regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martin, acompanyada d’Anna Soler i de la directora del servei, Judith Cobacho, que va voler compartir el premi amb les tècniques presents a l’acte.


Aquest premi és un reconeixement a la tasca d’atenció i acompanyament a persones i famílies en risc de pèrdua d’habitatge que les nostres companyes de SIPHO desenvolupen sota uns alts estàndards de qualitat en la gestió i el servei, factors que han permès al projecte atendre més de 31000 persones i famílies els darrers vuit anys a la capital catalana i esdevenir un dels referents a escala mundial en la intervenció i la mediació en l’àmbit de l’habitatge.


La participació del servei SIPHO a l’International Social Housing Festival de Barcelona també ha estat una oportunitat per conèixer experiències innovadores de gestió residencial d’arreu del món, així com un espai de debat i treball en xarxa amb les diferents entitats i agents compromesos en un habitatge més públic, social i cooperatiu.


Des de VINCLE volem felicitar a les nostres companyes per aquest prestigiós premi i fer extensiva aquesta felicitació a totes les persones que formen part de VINCLE. Perquè aquest reconeixement és fruit de la tasca d’un gran equip de professionals i, alhora, d’una metodologia de treball que VINCLE introdueix en tots els programes i serveis gestionats per la nostra entitat: Situar les persones sempre al centre de la nostra acció social.

Ancla 1
bottom of page