top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Una quinzena de dones participen enguany en l'Espai de Coneixença de Valls



L'espai de coneixença de Valls, el programa d'apoderament i d'inclusió social femení gestionat per VINCLE a la capital de l'Alt Camp, ha obert una nova convocatòria aquest mes d'octubre. Aquest recurs, coordinat per la nostra companya Núria González, s'adreça a les dones nouvingudes residents al municipi i centra la seva intervenció en l'aprenentatge de la llengua catalana i la integració comunitària de les seves participants. L'edició d'enguany compta amb un grup de quinze dones, que seguiran l'itinerari del programa fins al pròxim mes de juny.


Com a servei encarregat d'afavorir la inclusió social d'aquestes dones, l'Espai de Coneixença ofereix l'aprenentatge de la llengua catalana mitjançant sessions presencials. Aquesta formació permet a les participants aconseguir el mòdul A del certificat d'acollida, que fa referència al fet d'aprendre català i castellà amb mínim 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials (Nivells A1/A2).


Paral·lelament, l'Espai de Coneixença treballa l'àmbit de la integració comunitària a través de la participació de les seves usuàries al teixit associatiu i ciutadà dels barris i la localitat. D'aquesta manera, les dones realitzen visites i contactes amb diferents equipaments i espais de la localitat vallenca. La participació en aquestes activitats convalida l'obtenció del mòdul C del certificat d'acollida, que preveu l'assoliment de coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic, amb un mínim de 15 hores.


La nostra companya Núria González amb el grup de dones participants en l'edició 2023-24 de l'Espai de Coneixença


A banda de l'acció formativa amb les dones, el programa proporciona un servei de monitoratge per a infants. La prestació d'aquest servei permet a les mares participants assistir a les sessions sense haver de preocupar-se de tenir cura dels seus fills i filles durant l'estona que passen al recurs.


L'espai de coneixença de Valls forma part del Pla Local d'Acció Social Inclusiva (PLACI), impulsat per l'Ajuntament de Valls. Aquest pla té entre els seus objectius incorporar la dimensió comunitària per la inclusió social amb la participació del consistori, entitats, ciutadania i la resta d'agents del territori. VINCLE és una de les entitats que hi treballa més activament, gestionant actualment dos serveis a la població vinculats al PLACI: L'Espai de Coneixença i el Servei de Mediació i Dinamització Comunitària de Valls.



Ancla 1
bottom of page