top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE assumeix la gestió del Servei de Mediació Ciutadana de Manlleu


Fotografia: Plaça de Fra Bernadí (Manlleu). Llicencia Creative Commons


A partir d’aquest mes de setembre VINCLE s’encarregarà de vetllar per la resolució de conflictes entre particulars, el foment de la convivència en les comunitats veïnals i la dinamització dels espais públics a Manlleu mitjançant la gestió operativa del Servei de Mediació Ciutadana de la localitat. Amb aquesta recent adjudicació, l’àrea d’Habitatge i Mediació de l’entitat suma un nou programa a la llista de serveis municipals administrats per VINCLE dins aquest camp de treball, juntament amb els d’Olesa de Montserrat, Esparreguera, Valls i Montornès del Vallès.


El Servei de Mediació Ciutadana de Manlleu, vigent des de l’any 2012, s’encarrega d’atendre les sol·licituds de la ciutadania en l’àmbit de la prevenció i solució de problemàtiques, evitant així que aquestes situacions arribin a la via judicial. En aquest sentit, la figura de la mediadora aporta un assessorament professional i neutral entre les parts interessades i, mitjançant el diàleg i l’escolta, intenta propiciar possibles acords que finalitzin la disputa.


VINCLE vol aportar al servei la seva experiència en l’àmbit de la mediació mitjançant la planificació de noves estratègies adreçades a una millor convivència, a través d’una metodologia centrada en l’acompanyament a les persones i en l’apoderament comunitari. L’objectiu d’aquest treball és fomentar la gestió de forma autònoma dels conflictes amb el suport de les mediadores des del recurs municipal.


Paral·lelament, des del servei de mediació es promouran accions de prevenció, comunicació, sensibilització i detecció precoç de problemàtiques comunitàries per tal de disminuir la conflictivitat entre parts al municipi i afavorir la implicació de la ciutadania en el compromís per a una bona coexistència.

Ancla 1
bottom of page