top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE, premiada als World Habitat Awards 2023
· El servei SIPHO de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat per la nostra entitat des del 2016, ha estat distingit amb aquest premi internacional per la seva intervenció en situacions de pèrdua d’habitatge a la ciutat de Barcelona


· Ha estat una de les deu iniciatives mundials que han estat reconegudes pel seu caràcter innovador, les seves bones pràctiques i la seva tasca en defensa del dret a l’habitatgeVINCLE ha estat distingida amb un reconeixement internacional per la seva actuació en l’àmbit de l’habitatge a través dels Premis Mundials de l’Hàbitat 2023. L’organització benèfica encarregada d’entregar els guardons, World Habitat, ha atorgat al servei SIPHO de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat per la nostra Associació des de l’any 2016, un premi de bronze pel seu treball en la mediació i l’atenció en situacions de pèrdua d’habitatge a la ciutat.


SIPHO ha estat una de les deu iniciatives arreu del planeta que han estat premiades enguany per aquest organisme internacional, reconegut pel Departament d’Informació Pública de les Nacions Unides (ONU), que valora de forma anual les iniciatives més destacades en matèria d’habitatge a escala mundial, amb especial consideració pels programes que contribueixen activament a millorar l’accés i les condicions residencials de les persones i famílies en situació de més vulnerabilitat.


El premi concedit pel jurat respon a la tasca especialitzada d’assessorament i acompanyament que presten les professionals de VINCLE encarregades d’aquest servei municipal, present en un total de 18000 processos de desnonaments i amb més de 31000 persones ateses en situació d’exclusió residencial durant els seus vuit anys de vigència.


Un suport a la vulnerabilitat i un fre a la pèrdua d’habitatge


SIPHO és un servei que lluita per evitar les situacions d’exclusió residencial a la ciutat de Barcelona. Les professionals de VINCLE hi actuen en un context d’urgència, casos en què la pèrdua d’habitatge és imminent. Mitjançant una tasca de mediació i intervenció in situ amb propietaris, residents i comitives judicials, treballen amb l’objectiu final d’arribar a un acord que impedeixi el desnonament programat. Si el desallotjament esdevé inevitable, es procedeix a l’activació de tots els mecanismes i recursos socials i legals disponibles per tal d’assegurar l’acompanyament a les persones afectades i mitigar les conseqüències de la pèrdua d’habitatge.


L’any 2021, SIPHO va atendre 5.937 persones a partir de 2.267 casos. El 33% de les persones ateses eren menors d’edat. Paral·lelament, el 77% dels casos atesos eren de famílies en situació acreditada de vulnerabilitat i de pobresa, amb uns ingressos menors a l’1,5 de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (570€ mensuals). Aquestes dades ens mostren la complexitat de l’àmbit d’actuació del servei, així com la valuosa funció que ha desenvolupat SIPHO per fer front a la problemàtica de l’accés a l’habitatge amb les circumstàncies socioeconòmiques agreujades per la pandèmia de la Covid-19.Reconeixement a la tasca de VINCLE en matèria d’habitatge i mediació


Mitjançant aquest guardó als Premis Mundials de l’Hàbitat, VINCLE veu reconeguda una vegada més la seva feina en l’àmbit de l’habitatge i la mediació, camps on la nostra entitat ha desenvolupat tradicionalment programes i serveis professionals adreçats a l’accés a l’habitatge, el suport per a la sol·licitud d'ajudes econòmiques i obres de rehabilitació, la intervenció en casos de pèrdua d'habitatge, l'acompanyament socioeducatiu per a famílies en situació de risc d'exclusió i l'assessorament i actuació en processos de reallotjament. Durant l’any 2021, l’àrea d’habitatge i mediació de VINCLE va gestionar un total de 16 programes (entre ells SIPHO), localitzats en més de 15 poblacions arreu del territori català.


Més informació sobre els World Habitat Awards aquí

Comentários


Ancla 1
bottom of page