top of page

VINCLE rep la visita del Secretari d’Afers Socials i Famílies a l’Oficina Tècnica de Venus



· Van assistir a la reunió, en representació de la nostra entitat, la Directora General de VINCLE, Marta Eugènia Gonzàlez, i la Directora de l’Oficina Tècnica, Julie Marquiset


· La trobada va incidir en l’estat del projecte d’expropiació i l’anàlisi de les dades recollides per l’Oficina, així com en les accions de futur previstes en el marc del procés


L’equip de VINCLE a l’Oficina Tècnica Venus del barri de La Mina, encarregat de portar a terme el projecte d’expropiació per taxació conjunta de l’edifici, va rebre el passat dijous 16 de març la visita del Sr. Lluís Torrens, Secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. La trobada, de caràcter institucional, va incidir en l’estat del projecte i l’anàlisi de les dades recollides per l’Oficina, així com en les accions de futur previstes en el marc del procés d’expropiació.


Van assistir a la reunió, en representació de la nostra entitat, la Directora General de VINCLE, Marta Eugènia Gonzàlez, i la Directora de l’Oficina, Julie Marquiset. Les acompanyaven les tècniques de l’equip pluridisciplinari del projecte: Marta Aguadé (equip social), Marta Bolinches (equip jurídic) i Emili Hormias (equip d'arquitectura). També hi va ser present Juan Luis Rosique, gerent del Consorci del Barri de La Mina, en qualitat de responsable de l’organisme contractant del projecte.


La Directora de l’Oficina Tècnica, Julie Marquiset (esquerra) i la Directora General de VINCLE, Marta Eugènia Gonzàlez (dreta) durant la reunió a l’Oficina Tècnica Venus


L’exposició del PETC (Projecte d’Expropiació per Taxació Conjunta) i del Pla de Gestió desenvolupat per l’Oficina Tècnica van centrar bona part de les intervencions. Les assistents van coincidir en la necessitat del treball conjunt i la coordinació entre els agents implicats, en un punt del projecte en què ja han finalitzat les entrevistes amb les famílies i residents al bloc i s’ha dut a terme una anàlisi individual jurídica i socioeconòmica per analitzar la situació de cada unitat familiar respecte a l'expropiació i així poder recollir informació i documentació clau pel reconeixement dels drets a indemnització o reallotjament.


El PETC 2023 introdueix diversos canvis respecte a l’anterior projecte, que data de l’any 2009, amb l’objectiu de flexibilitzar els requisits i condicions d’expropiació aprovades ara fa catorze anys. L’enfocament social del projecte hi té un paper cabdal, i va ser el factor determinant que les representants de VINCLE van voler manifestar durant la trobada amb el representant del Departament de Drets Socials.


Lluís Torrens, Secretari d’Afers Social i Famílies i Marta Aguadé, tècnica social de VINCLE, a la trobada del passat 16 de març


La diversitat de l’entramat social de l’edifici Venus, on conflueixen diverses tipologies de règim de tinença de l’habitatge, sumat a les situacions de risc de vulnerabilitat social, econòmica i residencial detectades, fan imprescindible dotar al projecte d'eines per fer front a les dificultats derivades d’aquesta complexitat.


La visita del Sr. Lluís Torrens a l’Oficina Tècnica Venus es produeix en un moment clau pel que fa a l’execució del PETC, ja que durant els pròxims dies es procedirà a l’aprovació del projecte per part de la Junta de Govern del Consorci de La Mina i, una vegada realitzat aquest tràmit, s’iniciaran les gestions per comunicar a les persones residents les condicions personalitzades que els pertoquen per dret, dins el marc legal vigent.



Commentaires


Ancla 1
bottom of page