top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE rep una donació solidària per part de l’alumnat de l'escola Dr. Fortià Solà de Torelló



El passat dimecres 21 de febrer vam assistir a l’acte de cloenda del projecte d’emprenedoria realitzat aquest primer trimestre de curs per l’alumnat de 5è de primària de l’escola Fortià Solà de Torelló. Des de VINCLE vam voler agrair amb la nostra presència la seva iniciativa d’escollir-nos com entitat destinatària dels diners recaptats de forma solidària durant les Fires de Nadal per part de l’alumnat i l’AFA del centre. Una quantitat de 950€ que la nostra entitat ha destinat a la compra de kits d’eficiència energètica per a llars en situació de vulnerabilitat de la població.

 

El projecte d’emprenedoria i cooperativisme iniciat per l’alumnat de l’escola Fortià i Solà consistia en proposar una col·laboració amb un entitat sense ànim de lucre que treballés al territori. VINCLE va ser l’escollida pels i les estudiants pel seu treball en els àmbits de l’habitatge i la intervenció amb comunitats a Torelló. Les Fires Solidàries de Nadal de la localitat van ser l’espai on es va fer efectiva aquesta col·laboració, amb una aportació econòmica de 950€ recollida mitjançant la venta de diversos articles.

 

En Francesc Xavier Rodríguez, president de VINCLE, i en Gino Belsito, tècnic comunitari, explicant la tasca de la nostra entitat davant l'alumnat de l'escola Dr. Fortià Solà

 

En Francesc Xavier Rodríguez, president de la nostra entitat, acompanyat d’en Gino Belsito, tècnic social de VINCLE encarregat del projecte de treball amb comunitats de Torelló, van assistir personalment a l’acte de cloenda del projecte per explicar la tasca de la nostra entitat en l’atenció a persones i col·lectius en situació de risc d’exclusió social i, alhora, fer l’entrega simbòlica d’un xec a l’alumnat que acreditava la donació dels diners recaptats per l’alumnat.

 

Un projecte solidari amb les famílies en risc d’exclusió social com a beneficiaris

 

La quantitat recaptada en el marc d’aquest projecte d’emprenedoria ha estat emprada per VINCLE en la compra de 25 kits d’eficiència energètica adreçats a persones i famílies en situació de risc d’exclusió social a Torelló. El nostre company Gino ha estat l’encarregat de fer entrega d’aquests materials a les seves beneficiàries finals.


D’aquesta manera, la iniciativa duta a terme per les i els alumnes de l’escola Doctor Fortià Solà ha permès, a través de la col·laboració amb la nostra entitat, incidir de forma directa en les persones que més ho necessiten.

 



Així doncs, i tot i tractar-se d’una acció d’abast reduït, aquest projecte ens mostra com la cooperació entre diferents agents socials, en aquest cas el món educatiu i l’associacionisme, té un caràcter transformador i enriquidor per a totes les parts involucrades i posseeix la capacitat de contribuir activament a la solidaritat envers la comunitat.

 

Des de VINCLE volem donar gràcies i l’enhorabona a tot l’alumnat de l’escola Dr. Fortià Solà, a les seves famílies i a l’equip docent del centre per la seva col·laboració amb la nostra entitat per tal de fer realitat aquest projecte.

Ancla 1
bottom of page