top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Més implicades que mai en la defensa dels drets i les llibertats



Celebrades les eleccions municipals a Catalunya ja tenim, o tindrem ben aviat, nous equips de govern municipal. Tots els partits o agrupacions que s'han presentat feien propostes per a la inclusió social i ara és el moment de fer realitat tots aquells arguments. Esperem, també, que algunes idees que s'allunyen dels drets a les persones i el respecte a la igualtat de la ciutadania quedin clarament rebutjades i els partits extremistes que han entrat als ajuntaments no gaudeixin de suport social per anar en contra dels drets de les persones més vulnerables.


A VINCLE, com podreu veure en aquest butlletí de maig, continuem amb la realització de nous projectes sobre la mediació per a una bona convivència social, fomentant la intervenció comunitària, donant suport a la gestió de les comunitats veïnals i l'acompanyament per resoldre les necessitats residencials. Procurem també col·laborar en la capacitació per a la intervenció professional, fent formació a professionals de diferents institucions.


A escala interna de la nostra entitat, hem aprovat el nou dossier d'acollida per atendre i informar de VINCLE a les persones que s'incorporen als nostres equips. Tenim com a un dels nostres valors essencials atendre bé i incorporar de manera atenta i sensible a qui comença a treballar amb nosaltres. Es per això que aquest nou recurs, millorant la informació i la referència als documents bàsics de plantejaments i funcionament a VINCLE, és un instrument que ens permet poder continuar atenent amb qualitat i de forma efectiva a les persones que inicien el treball amb nosaltres.


Ara fa vint anys que es va crear la Taula d'entitats del Tercer Sector Social. Per aquest motiu "La Taula" organitza diferents actes per commemorar aquests 20 anys d'estructuració del tercer sector social. La Taula agrupa federacions de diferents temàtiques socials i entitats grans que ja de per si tenen un format propi de federació.


Cal celebrar aquest aniversari de maduresa i consolidació i comprometre'ns en aquest treball en xarxa per representar el nostre sector social, per debatre sobre les línies prioritàries per a la inclusió social de tothom i per al creixement i la innovació. Perquè les entitats que gestionem els serveis i les activitats d'atenció social a les persones ho puguem fer de forma creativa, amb nous i més eficaços instruments i metodologies.


També amb nous suports i finançaments i amb igual consideració professional i de coneixement que els/les treballadors/es de l'administració pública, amb qui concertem serveis, en tant que tractem d'igual manera, capacitació i requisits professionals, les persones i els programes que gestionem. I encara més, amb l'afegit que el nostre únic i darrer objectiu ha de ser el compromís i la implicació amb les persones i les famílies vulnerables que atenem.

Recent Posts

See All
Ancla 1
bottom of page