top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

(Re)voltes a Campclar, entitats i ciutadania unides per la cohesió social

VINCLE va ser una de les quatre entitats convidades el passat 27 de novembre al projecte “(Re)voltes – Teixint oportunitats” a Campclar, una ruta guiada adreçada a difondre l’activitat dels agents que treballen per la intervenció comunitària en el si del barri

El passat 27 de novembre el barri de Campclar de Tarragona va ser un dels 30 punts de Catalunya on es va portar a terme el projecte “(Re)voltes – Teixint Oportunitats”, una iniciativa d’Òmnium Cultural adreçada a fomentar la cohesió social en zones d’especial complexitat. Mitjançant una ruta pels diferents serveis i entitats del barri, l’objectiu és donar a conèixer a la ciutadania els recursos i la tasca dels professionals que treballen en l’atenció a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat. VINCLE va ser una de les quatre associacions participants, juntament amb Casal l’Amic, el grup Ponent Lovers i el centre social El Cargol.


L’itinerari, que va iniciar-se al camp de futbol de Campclar, va tenir com a primera parada les instal·lacions de la nostra entitat, on la tècnica Laura Balcells va ser l’encarregada d’explicar les accions que VINCLE desenvolupa al barri en l’assessorament i suport a famílies i comunitats veïnals del barri.


La nostra companya va donar pas seguidament a dues integrants del programa Acostem la Cultura, gestionat per la nostra entitat i subvencionat per la Fundació La Caixa, que van expressar les seves experiències als tallers organitzats en el marc del programa. Acostem la Cultura parla d’empoderament femení, i de suport a les dones per a millorar les seves competències lingüístiques, d'alfabetització digital i de creixement personal.


Un cop dins la seu de VINCLE, les persones assistents van poder visitar l’exposició de fotografies Imagina Campclar, un programa adreçat a les dones del barri. Un espai on compartir aprenentatges a través de les competències digitals, i més concretament, mitjançant l’art de la imatge.

(Re)voltes és una iniciativa que vol impulsar la participació de tots els agents involucrats als barris, afavorint el treball en xarxa i posant l’èmfasi en conceptes com la col·laboració, el canvi, la inclusió i el coneixement mutu. Aquestes van ser algunes de les paraules que es van sentir durant la xerrada que va concloure l’acte. Les entitats i la ciutadania compartint les mateixes voluntats, el mateix sentit de pertinença a Campclar i la voluntat d’un futur ple d’oportunitats pel barri.


Comments


Ancla 1
bottom of page