top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE imparteix tres nous cursos d’alfabetització per a persones nouvingudes



  • Els cursos gestionats per l’entitat, pertanyents al programa “Lletres per a tothom”, s’organitzen a les poblacions de Calonge, Flaçà i Ullà


  • Les formacions tindran una durada de 120 hores i oferiran una atenció adaptada a les competències i necessitats de les persones participants

 


VINCLE, a través de la seva àrea d’Interculturalitat i Gènere, ha iniciat aquest mes de gener tres noves formacions emmarcades dins el programa d’alfabetització “Lletres per a Tothom”. Aquests cursos, adreçats a persones nouvingudes o d’origen migrat, s’imparteixen a les poblacions de Calonge, Flaçà i Ullà i compten amb el suport del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i del Consell Comarcal del Baix Empordà.

 

Lletres per a Tothom és un recurs orientat a promoure l’alfabetització en llengua catalana per a persones adultes arribades a Catalunya o d’origen estranger. Per tal de superar les dificultats inicials associades a l’aprenentatge d’un nou idioma, les formadores de VINCLE encarregades d’impartir els cursos ofereixen una atenció personalitzada a les participants, adaptant els continguts segons el seu nivell lingüístic, competències i necessitats.

 

Els cursos de Calonge i Ullà, organitzats pel Consell Comarcal del Baix Empordà,  van iniciar el seu recorregut el passat 15 de gener. El restant, a Flaçà, va començar el passat 22 de gener i s’emmarca dins el Servei d’Acollida i Convivència del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, un recurs gestionat per la nostra entitat. Els tres consistoris col·laboren amb la cessió de diferents equipaments municipals on poder impartir les classes.

 

Cada formació té una durada de 120 hores i incorpora un mètode d’aprenentatge basat en la “maleta pedagògica”: Un recull de materials, guies d’ús i elements per a portar a terme les activitats, editat per la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social La Caixa.

Ancla 1
bottom of page