top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Conveni laboral i lideratge institucional



Aquest any ha estat significat per l'acord parcial de millora del conveni pel que fa a salaris i categories laborals. Aquest ha estat un fet del qual ens n'hem d'alegrar perquè després d'uns anys amb congelació salarial s'actualitzen les taules retributives i s'avança en la dignificació laboral en el tercer sector social.


Ja en el mes d'octubre de l'any passat es va renovar, iniciant aquestes millores, el Conveni col·lectiu estatal d'acció i intervenció social que és d'àmbit estatal. A Catalunya no havíem renovat el nostre conveni de sector des del 31 de desembre de l'any 2018. És al 4 de maig d'enguany que se signa l'acord parcial de les taules salarials i la classificació professional del Conveni col·lectiu de Catalunya d'Acció Social amb Infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc.


Tot i que l'administració pública, finançadora principal dels serveis gestionats des del Tercer Sector, es compromet a actualitzar els serveis tarifats d'acord amb les noves taules salarials del conveni, això no passa en els contractes, subvencions i licitacions vigents. I és en aquest darrer cas en què ens trobem a VINCLE, en la major part dels actuals contractes i serveis que tenim en funcionament. Això suposa, com a altres entitats, una greu situació de tresoreria i finançament. Fet que posa en qüestió la viabilitat de l'actual projecte de serveis l'entitat.


Molts són els esforços de negociació i estudi de possibilitats que es duen a terme des de la direcció general i l'equip directiu. En aquests moments en què, per una banda, tenim l'alegria de l'esperada millora salarial, d'altra quedem atrapats per un insuficient finançament de les activitats que estem realitzant.


Tenim confiança en el fet que ho podrem resoldre i continuar amb el procés de millora en l'equip professional per tal de donar un servei de qualitat a les persones participants dels nostres programes i serveis. Sabem també que haurem de fer esforços des de totes bandes per a assolir la necessària estabilitat de pressupostos.


En aquest sentit, la nostra Directora General lidera un seguit de propostes de canvis, ajustos i millores, que han de permetre'ns sortir enfortits de l'actual situació. Des dels òrgans de govern de l'entitat, amb el nostre treball des del voluntariat i la responsabilitat assumida, hi donarem tot el suport per tirar endavant el projecte de VINCLE.


Sabedors que tenim un equip directiu que són bons líders en cadascuna de les àrees que dirigeixen, que són un equip que treballa des de la confiança mútua, la comprensió de les dificultats directives, el diàleg i el debat necessaris per contrastar les millors decisions a emprendre i, en definitiva, un equip cohesionat perquè entén la finalitat última que és col·lectiva per a tot l'equip de persones professionals a VINCLE.


Encetem un nou període que requereix empenta i optimisme, després d'uns mesos que en l'àmbit intern se'ns ha posat a prova a tot l'equip amb la situació de salut de la nostra Directora General i que aquesta ha superat sense deixar les seves responsabilitats a la nostra entitat, donant un exemple encomiable de compromís i servei. Amb la seva esforçada presència i amb l'afany i dedicació de les companyes d'equip ha permès, no només superar sinó enfortir, el projecte comú.


Un dels valors de sempre a VINCLE, un principi aplicat de forma vivencial, és parlar del que es fa en primera personal del plural: el nosaltres. Aquesta és una forma de reconeixement de què el que es treballa només s'assoleix amb la participació de tots, amb la complementació de tots els rols de l'equip, amb el compromís de tots i cadascú en el projecte comú. Per això tots som necessaris i el lideratge imprescindible.



Francesc Xavier Rodríguez Burch

President de VINCLE

Recent Posts

See All
Ancla 1
bottom of page