top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Créixer sense perdre els valors



Aquest mes de febrer hem tancat el local que VINCLE teníem al Carrer Marina de Barcelona. Hem traslladat la nostra seu social a l'avinguda Diagonal, en un local que ja teníem llogat des de fa un temps per al desenvolupament d'un dels nostres programes. Aquesta mesura respon a la necessitat d'ajustar les nostres despeses per fer front a les millores salarials que s'han de realitzar aquest any en virtut del nou conveni d'acció social a Catalunya.


Per fi ha arribat l'adequació de categories i millores salarials que es reivindicaven per al nostre sector. Ja fa temps que es volien equiparar els salaris professionals dels tècnics del Tercer Sector social amb els de l'administració, en tant que tots atenem igualment a persones i famílies que, en qualitat de ciutadans, mereixen ser ben atesos per personal qualificat i justament retribuït.


Les dificultats econòmiques que aquest fet suposarà per a l'economia d'algunes entitats, s'hauran de superar a l'espera que l'administració pública ajusti el finançament de tots els concerts, contractes i subvencions que estan vigents.


En la nostra entitat, hem iniciat un ingent esforç de gestions amb els nostres contractants per a poder actualitzar el finançament dels programes d'acord amb els nous costos salarials que, per aquest any 2024, són d'una puja del 9% i en el període 2022-25 haurà estat per sobre del 20%.


VINCLE ha crescut aquests darrers anys, tal com ens vàrem plantejar, per tal de disposar d'un sòlid equip de serveis centrals amb la finalitat de donar un bon suport a les actuacions dels nostres equips tècnics.


Les nostres tècniques són la "punta de llança" de la nostra activitat. Són les que tenen la relació directa amb els participants dels nostres programes i, per tant, els que fan efectiva la finalitat de la nostra associació. Entenem per tècniques totes aquelles companyes que, cadascuna amb la seva funció i especialitat, acompleix tasques d'atenció a les persones que acompanyem. L'estructura de l'entitat ha de donar a les tècniques el suport, cobertura, formació i orientació adients.


El "creixement" però, només serà en sentit positiu, de millora i d'èxit, en la mesura que permeti mantenir i consolidar una manera de fer sense perdre els valors propis i sense allunyar-se del servei final que duem a terme.


A VINCLE hem volgut sempre unes dimensions sostenibles per poder garantir un servei de qualitat i compromís amb les persones que atenem. No podem deixar de "ser útils" per a tot el ventall de famílies i persones que són beneficiàries dels nostres projectes.


Si ampliem l'estructura de l'entitat és per aquest motiu. Més enllà dels premis socials, hem pretès el reconeixement de les persones vinculades als nostres serveis i el de les institucions que ens els han encomanat.


El nostre lema ha estat sempre que a VINCLE l'important són cadascuna de les persones que hi treballem, per sobre de la continuïtat de la institució.


Tenim al davant el repte d'un creixement sostenible, econòmicament i de projectes, per millorar la qualitat del servei, fent una gestió eficient, innovadora i cohesionada.



Francesc Xavier Rodríguez Burch

President de VINCLE

Ancla 1
bottom of page