top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Transparència, innovació i qualitat



En pocs dies podrem presentar la memòria d'activitats durant aquest darrer any 2023. En la presentació conjunta amb la Marta Eugènia, Directora General, diem que VINCLE creix, i ho fa en la mesura que s'incrementa el valor que aporta als territoris, a les comunitats, a les entitats i a les persones. Exposem també que en aquesta memòria volem mostrar l'eficiència, transparència, innovació, qualitat i creixement sostingut i sostenible, que hem aplicat.


El creixement objectiu que hem assolit, en pressupost i professionals, no seria vàlid si ho féssim en detriment de la qualitat i eficiència dels serveis que prestem. Per això hem treballat també per incrementar la qualitat dels nostres serveis amb la formació i preparació dels equips, d'acord amb el Pla Estratègic i Pla de Qualitat implementats.


Lluitar contra la pobresa, millorar la qualitat dels serveis socials


Les darreres dades de pobresa i exclusió social fan necessari continuar enfortint els serveis socials, com a tasca prioritària i urgent. Un de cada quatre catalans es troba en una situació de pobresa i costa arribar als més exclosos, a la pobresa més extrema. Segons l'IDESCAT "El 24,4% de la població de Catalunya es troba en risc de pobresa o exclusió social l'any 2023 respecte al 24,7% del 2022" això són milers de dones, infants, emigrants, persones grans, aturats... que tenen una vida molt precària. L'EAPN publica una altra dada rellevant: el 41,3% de les persones amb dret a rebre l'ingrés mínim vital en desconeix l'existència.


Amb la inesperada convocatòria de noves eleccions al Parlament de Catalunya, les polítiques socials d'atenció a les persones quedaran novament, en molts casos, paralitzades. La necessària continuïtat en els serveis d'atenció a les persones queda novament estroncada, si bé que temporalment, i afecta les expectatives de resolució de les mancances econòmiques, materials i de benestar de moltes famílies del nostre país.


Tot i això, des del Tercer Sector Social hem de calibrar molt bé les nostres manifestacions contra la pobresa i l'exclusió en els moments de pugna política per aconseguir la suficient confiança social per a formar el govern del país. Els missatges polítics dels partits a l'opinió pública responen a les estratègies particulars de cadascun d'ells. Estratègies que exposen, legítimament, de forma interessada, subjectiva i poc transparent, amb motiu de la confrontació entre les diferents opcions partidistes.


Les instàncies representatives del Tercer Sector han de fer arribar la seva veu ferma i decidida per incidir positivament en defensa d'unes millors polítiques socials però sense caure, ingènuament, en afavorir unes o altres argumentacions dels partits polític.



Francesc X. Rodríguez Burch

President de VINCLE

Recent Posts

See All
Ancla 1
bottom of page